ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΖΗΣΗΣ (1938-2018)

Αποχαιρετούμε τον ηθοποιό Γεώργιο Παπαζήση με δύο ανέκδοτα φωτογραφικά στιγμιότυπα από την πλούσια καλλιτεχνική διαδρομή του στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο. Πολυτάλαντος, ξεκίνησε το 1961, ως εξαιρετικό ταλέντο ενώ ακόμη σπούδαζε στη «Δραματική Σχολή Ελληνικού Ωδείου Μιχ. Κουνελάκη».

Από το πλήθος των Επιθεωρήσεων στις οποίες συμμετείχε επιλέγουμε δύο ανέκδοτες φωτογραφίες – στιγμιότυπα. Το πρώτο από την επιθεώρηση «Ήπιο… κλίσμα» που ανέβηκε στο θρυλικό Θέατρο «Αθήναιον» της οδού Πατησίων (Ιούνιος 1985). Στον ρόλο του «Είπα και θυμήθηκα» παρουσιαζόταν να είναι σε κατάσταση αμνησίας, μετά την ανακοίνωση των εκλογικών αποτελεσμάτων, σύροντας τα εξ… αμάξης! Γραμμένη από τους Λάκη Μιχαηλίδη, Γιώργο Χασάπογλου και Παύλου Κοντογιαννίδη, με μουσική Ζακ Ιακωβίδη, σκηνοθεσία – σκηνικά Νίκου Σοφιανού και χορογραφίες Κικής Μανιάτη. Πρωταγωνιστούσαν ακόμη οι Σωτήρης Μουστάκας, Γιώργος Κάππης, Μάρθα Καραγιάννη, Σπεράτζα Βρανά, Κάτια Αθανασίου, Νατάσα Γερασιμίδου, Δήμητρα Νομικού, Μαρία Χαλκιά, Ερρίκος Μπριόλας, Πάνος Μιχαλόπουλος κ.ά.

Το δεύτερο στιγμιότυπο είναι από την επιθεώρηση «Τα Πράσινα Καμάκια» των Ν. Καμπάνη – Β. Μακρίδη, η οποία ανέβηκε στο θέατρο «Χατζηχρήστου» τον Οκτώβριο 1983. Ο Γ. Παπαζήσης υποδυοταν έναν τρελό που τα έλεγε «όλα σε όλους». Στην επιθεώρηση επανεμφανίστηκε στο θέατρό του, μετά από απουσία τριών ετών, ο Κώστας Χατζηχρήστος. Μουσική Γ. Κριμιζάκη, σκηνοθεσία Κ. Καραγιάννη και σκηνογραφίες Γ. Μαριδάκη. Πρωταγωνιστούσαν η σύζυγός του Τιτίκα Στασινοπούλου και οι Σάσα Καστούρα, Νίκος Τσούκας, Δήμητρα Νομικού, Ντάνος Λυγίζος, Γ. Λουκάκης, Ερρίκα Μπρόγιερ κ.ά.