Ένας νοσταλγικός περίπατος στην Πλάκα

Mε το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

 

 

 

Μια ξεχωριστή πρόταση για την Κυριακή 21 Οκτωβρίου στις 11 το πρωί μας έρχεται από το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης  και το Greek Cultural Institute. Ένας νοσταλγικός περίπατος για την 28η Οκτωβρίου, στα στενά της Πλάκας, κάτω από την Ακρόπολη.

Ο περίπατος θα πραγματοποιηθεί σε σημεία με μεγάλη ιστορική σημασία, ενώ οι παρευρισκόμενοι θα ακούσουν ενδιαφέρουσες ιστορίες, όπως για παράδειγμα που ήταν η καμπάνα που σήμανε την απελευθέρωση στις 12 Οκτωβρίου του 1944, ποια ήταν η πρώτη αντιστασιακή πράξη, καθώς και για τον έρωτα που γεννήθηκε μέσα στα σκοτεινά χρόνια της Κατοχής. Επίσης, θα διαβαστούν αποσπάσματα από τα βιβλία της Άλκης Ζέη, ενώ θα γίνει λόγος για το που γυρίστηκαν εμβληματικές ταινίες όπως «Οι Γερμανοί ξανάρχονται».

Τέλος, θα πραγματοποιηθεί προβολή ενός σπάνιου ντοκουμέντου για την Αθήνα του 1942, γυρισμένο από Γερμανό αξιωματικό των στρατευμάτων Κατοχής, αλλά και αποσπάσματα από το ντοκιμαντέρ του Γιάννη Κοροδήμου που περιλαμβάνει τις μοναδικές εικόνες που κατέγραψε με την κάμερά του ο Άγγελος Παπαναστασίου.

Πλη­ρο­φο­ρίες/Κρατήσεις: 210 3250341 / info@ekedisy.gr

Μου­σείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Τριπόδων 23, Πλάκα, Αθήνα