Η τεχνολογία της νύχτας στον αρχαίο ελληνικό κόσμο

Διάλεξη του καθηγητή κ. Άγγελου Χανιώτη

Διάλεξη με θέμα «Η τεχνολογία της νύχτας στον αρχαίο ελληνικό κόσμο» θα δώσει ο καθηγητής Αρχαίας Ιστορίας και Κλασικών Σπουδών στο Ινστιτούτο Προηγμένων Σπουδών, Princeton, NJ, ΗΠΑ, κ. Άγγελος Χανιώτης, την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 18:30, στην αίθουσα του Συλλόγου των Αθηναίων (οδός Κέκροπος 10-Πλάκα)

Η εκδήλωση είναι συνδιοργάνωση της Εταιρείας Διερεύνησης Αρχαιοελληνικής και Βυζαντινής Τεχνολογίας (Ε.Δ.Α.ΒΥ.Τ.)  και του Συλλόγου των Αθηναίων.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Ο Άγγελος Χανιώτης είναι Έλληνας ιστορικός και μελετητής των κλασικών σπουδών, γνωστός για την πρωτότυπη και ευρείας κλίμακας έρευνά του στην πολιτιστική, θρησκευτική, νομική και οικονομική ιστορία της Ελληνιστικής περιόδου και της Ρωμαϊκής Ανατολής. Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται η ιστορία της Κρήτης και της Ελληνικής επιγραφικής.

Είναι Καθηγητής στη Σχολή Ιστορικών Μελετών του Ινστιτούτου Προηγμένων Μελετών του Πανεπιστημίου του Πρίνστον. Είναι επίσης μέλος του Γερμανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου και επιμελητής του επιστημονικού περιοδικού Mnemosyne, που ασχολείται με θέματα των κλασικών σπουδών. Επιπλέον είναι αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, της Ακαδημίας της Χαϊδελβέργης και της Ακαδημίας της Φινλανδίας αλλά και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας της Ιταλίας.