Στο Ζάππειο το 47ο Φεστιβάλ Βιβλίου με αφιέρωμα στη «Μελοποιημένη ποίηση»

Ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου διοργανώνει στο Ζάππειο το 47ο Φεστιβάλ Βιβλίου, από 31 Αυγούστου έως 16 Σεπτεμβρίου 2018, με κεντρικό αφιέρωμα στη «Μελοποιημένη ποίηση».

Το 47ο Φεστιβάλ Βιβλίου πραγματοποιείται σε συνεργασία με την ΕΡΤ, το Εθνικό Θέατρο, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το Θέατρο Τέχνης «Καρόλου Κουν» και το Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο, ενώ έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα δράσεων της διοργάνωσης «Αθήνα – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018». Είναι δε, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Δήμου Αθηναίων και του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού με την υποστήριξη του Ζαππείου Μεγάρου.

Στο πλαίσιο του αφιερώματος στη «Μελοποιημένη ποίηση», θα λάβουν χώρα διάφορα δρώμενα, καλλιτεχνικά, πολιτιστικά, συζητήσεις και στρογγυλά τραπέζια με θέμα τα τραγούδια, τους μεγάλους δημιουργούς -ποιητές και συνθέτες- και στη συνέχεια ο δρόμος για την μελοποίηση τους. Θα συμμετέχουν κορυφαίοι τραγουδιστές, μουσικοί, ηθοποιοί και θα παρέμβουν με ομιλίες τους σημαντικοί άνθρωποι από τον χώρο των Γραμμάτων και των Τεχνών.

Τη φετινή αφίσα του Φεστιβάλ Βιβλίου κοσμεί έργο του κορυφαίου Έλληνα εικαστικού, Γιάννη Μετζικώφ.

Τα επίσημα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 20:00.