130 ΧΡΟΝΙΑ ΖΑΠΠΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ (1888-2018)

Εορταστική εκδήλωση με διάλεξη και μουσική

Τα 130 χρόνια του Ζαππείου Μεγάρου (1888-2018) που εκπροσωπεί τις αξίες και τους αγώνες των Ελλήνων, τα όνειρα και τη διαδρομή ενός λαού όπως τα οραματίσθηκαν οι ευεργέτες Ευαγγέλης και Κωνσταντίνος Ζάππας, θα εορτασθούν την Τετάρτη (10 Οκτωβρίου 2018, ώρα 19:30) με την παρουσίαση άγνωστων τεκμηρίων και συναυλία.

Ποιο ήταν το όραμα του Ευαγγέλη και ο ρόλος του Κωνσταντίνου Ζάππα; Ποιοι αρχιτέκτονες σχεδίασαν το Ζάππειο και πως επιλέχθηκε η θέση του; Τι ήταν το Ξύλινο Ζάππειο; Πότε τοποθετήθηκε η κεφαλή του Ζάππα στην είσοδο του Μεγάρου; Πόσο κόστισε η ανέγερσή του; Απαντήσεις σε αυτά και πολλά ακόμη ερωτήματα θα δώσει ο Γενικός Διευθυντής της εφημερίδος «Εστία» κ. Ελευθέριος Σκιαδάς, παρουσιάζοντας και ανέκδοτα τεκμήρια από την ιστορία του Ζαππείου Μεγάρου.

Θα ακολουθήσει συναυλία της ερμηνεύτριας Κλεονίκης Δεμίρη με τίτλο «Ταξίδια ψυχής… – El Viaje del Alma…». Υπόσχεται να παρασύρει όσους παρευρεθούν σ’ ένα ταξίδι σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο, παντρεύοντας παραδοσιακά τραγούδια από την Σμύρνη, την Κρήτη, το Αιγαίο, την Κύπρο, με τα αρώματα της Κάτω Ιταλίας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, του Μεξικού και θα ταξιδέψει την ψυχή μας ως τη μακρινή Βραζιλία με το “Mancha de Carnaval” και την Αργεντινή με το “Mi Buenos Aires Querido”!

Τραγούδια αγαπημένων Μεγάλων Ελλήνων συνθετών μπλέκονται με το σήμερα και τους νεότερους αγαπημένους μας τραγουδοποιούς, αλλά και νέα τραγούδια που γράφτηκαν για τη φωνή της Κλεονίκης Δεμίρη, συνθέτουν το ελληνικό τοπίο, τα τραγούδια της ψυχής μας…Ένα μουσικό ταξίδι γεμάτο αγάπες και μνήμες… Στο πιάνο ο Γιώργος Τσοκάνης.

Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν η «Επιτροπή Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων» και ο «Σύλλογος Φίλων του Ζαππείου» και χαιρετισμούς θα απευθύνουν οι Πρόεδροι των δύο φορέων κ. Γεώργιος Χρήστου και Κυρία Φαίνη Χατζηαθανασιάδου. Ως γνωστόν, η «Επιτροπή Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων» διαχειρίζεται την περιουσία του Ζαππείου και φροντίζει για την εκτέλεση της διαθήκης του Ευαγγέλη Ζάππα. Ο «Σύλλογος Φίλων του Ζαππείου» έχει σκοπούς την ανάδειξη του Ζαππείου Μεγάρου ως ιστορικού χώρου, τη διατήρηση της μνήμης των εθνικών μας ευεργετών Ευαγγέλη και Κωνσταντίνου Ζάππα και τη συνδρομή στο έργο της «Επιτροπής Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων».

Τις εκδηλώσεις θα συντονίσει και θα παρουσιάσει η ηθοποιός κ. Ζέτα Δούκα.

• Για πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στα τηλ: 6945284024 & 6932210639 & 210 3232021