Λέσχη Ανάγνωσης του «Συλλόγου των Αθηναίων»

Προχωράμε διαβαζοντας, συζητώντας, μαθαίνοντας...

Γράφει η Δήμητρα Ξενάκη

Συντονίστρια Λέσχης Ανάγνωσης «Συλλόγου των Αθηναίων»

 

 

Ζούμε στην εποχή της ταχύτητας και των νεων τεχνολογιών. Τρέχουμε συνεχώς, αφήνωντας τον χρόνο να μας προσπερνάει. Οι εικόνες και οι ήχοι μπερδεύτηκαν στις οθόνες των τηλεοράσεων.

Είναι καιρός, να κάνουμε μια στάση και να αγκαλιάσουμε αγαπημένα βιβλία, που περιμένουν να μας προσφέρουν γνώση, τροφή για σκέψη και για δημιουργική ανταλλαγή απόψεων.

Γιατί, «Το διάβασμα είναι όπως η τροφή και το νερό, Το πνεύμα , που δεν διαβάζει χάνει βάρος, όπως ένα σώμα, που δεν τρώει», είπε ο Βίκτωρ Ουγκώ. Κι ο Πορτογάλος νομπελίστας συγγραφέας Ζοζέ Σαραμαγκού, προσθέτει « Το διάβασμα είναι ένας άλλος τρόπος να είσαι κάπου».

Κι αυτό το «κάπου», μας παραπέμπει σε ταξίδια στον χρόνο και σε άλλους τόπους, μας καλεί να σκεφτούμε και να στοχαστούμε και στη συνέχεια να συζητήσουμε παραγωγικά και δημιουργικά.

Γνωρίζοντας τους θησαυρούς, που κρύβουν τα βιβλία και την ικανότητά τους να διευρύνουν το πνεύμα μας και τη ματιά μας στον κόσμο, ξεκινάει μία Λέσχη Ανάγνωσης.

Πιστεύουμε, ότι μέσα από τον λόγο, θα βρούμε κάποιες αλήθειες, που θα μας βοηθήσουν να πορευτούμε.

Θα βρισκόμαστε μιά φορά τον μήνα στην έδρα του Συλλόγου των Αθηναίων, Κεκροπος 10 στην Πλάκα.

Ξεκινάμε την Κυριακή 22 Σεπεμβρίου 2019, 18:00-21:00, με το αθηναϊκό μυθιστόρημα « Μενεξεδένια Πολιτεία» του Άγγελου Τερζάκη.

Περιμένουμε στην παρέα μας, όποιον θέλει να ψάχνει, να διαβάζει, να ακούει, να συζητά και να προχωρά.
… Γιατί ήμαστε όλοι, «καθ’οδόν».