«Από το Πάνθεο στην Πηγή»

Στον Σύλλογο των Αθηναίων η παρουσίαση της νέας ποιητικής συλλογής της Ζέττης Σκάρπα Κόρντισε

 

 

Η παρουσίαση της νέας ποιητικής συλλογής της Ζέττης Σκάρπα Κόρντισε με τίτλο «Από το Πάνθεο στην Πηγή», των εκδόσεων «Παπαηλιού», θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 19:00, στον Σύλλογο των Αθηναίων (Κέκροπος 10, Πλάκα). Για το βιβλίο θα μιλήσουν η καθηγήτρια Φιλοσοφίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κα Έλλη Ποταμιάνου και ο ιατρός Νευρολόγος – Λογοτέχνης κος Άγγελος Γέροντας. Τον συντονισμό της παρουσίασης θα κάνει η δημοσιογράφος κα Ελένη Κάραμποττ.

Ζέττη Σκάρπα Κόρντισε γεννήθηκε στον Πειραιά. Λάτρης του κλασικού μπαλέτου από νεαρή ηλικία, έκανε τα πρώτα της καλλιτεχνικά βήματα στο Ισραήλ παίρνοντας υποτροφία στην Ακαδημία της Ιερουσαλήμ με δασκάλα την HasiaLevi. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα συνέχισε τις σπουδές της στη σχολή χορού της Ραλλούς Μάνου, της Μάγιας Σοφού και του Γιάννη Μέτση, ενώ αποφοίτησε από την Ανώτατη Επαγγελματική Σχολή της Δέσποινας Γρηγοριάδου.
Παρακολούθησε, ακόμη, μαθήματα στο Royal Ballet του Λονδίνου, σεμινάρια του Άγγλου σολίστα του Graham Powell, μαθήματα Τζαζ στις ΗΠΑ με τη Marcia Highland, σεμινάρια κλασικού χορού με τον Daniel Lomel και με τις δασκάλες του Bolshoi Ballet, Nina Tolstaya σε χορό κάρακτερ, Svetlana Kuznetsova στο κλασικό μπαλέτο και με την prima ballerina του, Nina Timofeeva.
Ταξίδεψε στην Καραϊβική και τη Λατινική Αμερική όπου μελέτησε παραδοσιακούς χορούς, έκανε μαθήματα ινδικού χορού με την Ινδή καθηγήτρια Ratna, ενώ αργότερα εξειδικεύτηκε στο Flamenco σπουδάζοντας στην Ισπανική Ακαδημία και λαμβάνοντας μέρος ως χορεύτρια στην ομάδα «La Rambla» με δάσκαλο και χορογράφο τον Evan Trinder.
Δίδαξε χορό και χορογράφησε στη σχολή της Καλλιόπης Τρίπου, Κινησιολογία στο θέατρο Stanislavsky παρακολουθώντας, παράλληλα, μαθήματα υποκριτικής από τον Conrand Your, πήρε μέρος σε διάφορες παραστάσεις του Πειραματικού Μπαλέτου, ενώ συνεργάστηκε με το Μπαλέτο Αθηνών του Λεωνίδα ΝτεΠιάν, με το Εθνικό Ωδείο Χαλανδρίου και με άλλες σχολές. Η αγάπη της για την ποίηση, την ενέπνευσε στη χορογραφία της για τη σύγχρονη ελληνική ποίηση, λαμβάνοντας μέρος και η ίδια σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από τον Δήμο Αθηναίων στο Πάρκο Ελευθερίας. Δύο ποιητικές συλλογές της έχουν εκδοθεί από τον εκδοτικό οίκο Gutenberg και μία από αυτοέκδοση.