Το «Διαπλανητικόν Κόμμα» και το Διάγγελμα του Αρχηγού

Ο Καλλιθεάτης δικηγόρος Αλέξανδρος Γελενίδης

Γράφει ο Ελευθέριος Γ. Σκιαδάς

Ποιο ήταν το πρώτο καθαρά αντιευρωπαϊκό κόμμα που ιδρύθηκε στη χώρα μας; Όποιος θέλει να είναι συνεπής με την ιστορία οφείλει να αποδώσει τα εύσημα που αναλογούν στο «Διαπλανητικόν Κόμμα». «Ο κίνδυνος που απειλεί την Φυλήν μας είναι ο εκ της υπαρχούσης τάσεως της ενοποιήσεως της Ευρώπης, οπότε αύτη θα απολέση την γνησίαν Ελληνικήν προσωπικότητα ως διεμορφώθη αύτη διά των αιώνων», έγραφε η ιδρυτική διακήρυξη την οποία παρέδωσε στη δημοσιότητα ο αρχηγός του Κόμματος την 28η Οκτωβρίου 1963.

Δεν είχε διαλέξει τυχαία την ημερομηνία, αφού πράγματι ο Αλέξανδρος Γελενίδης ήταν εξ εκείνων που είχαν πολεμήσει στην Αλβανία. Θρησκευόμενος γόνος προσφυγικής οικογένειας, ευγενής και με πλούσιες δραστηριότητες φαινόταν από τα νεανικά του χρόνια πως θα διακριθεί. Μαθητής του Γυμνασίου ακόμη, στους Σχολικούς Αγώνες του 1936, είχε διακριθεί στη λιθοβολία και στεφανώθηκε από τον βασιλιά στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, βρέθηκε στρατιώτης στον πόλεμο του ’40 και όλα κυλούσαν φυσιολογικά μέχρι τις αρχές της δεκαετίας 1960.

Πολλοί θα ήταν έτοιμοι να αποδεχθούν τις απόψεις του ακόμη και σήμερα πως η Ελλάδα με την ενοποίηση της Ευρώπης «θα εκφυλισθή εις μίαν ασήμαντον ψευδοευρωπαϊκήν μεινότητα» όπως έγραφε η ιδρυτική διακήρυξη του Διαπλανητικού Κόμματος. Μόνον που το πράγμα άρχισε να… στραβώνει μόλις ο Αρχηγός ανακοίνωσε πως σε εκείνον έλαχε η ύψιστη τιμή, εν ονόματι του Θεού, να λυτρώσει την ανθρωπότητα. Όπως δήλωνε ήταν ήδη σε επίσημη επαφή με λογικά όντα που ζούσαν σε άλλους πλανήτες!

Σύμφωνα πάντα με το Διάγγελμα όλες οι ασθένειες – μάστιγες, όπως ο καρκίνος, η λευχαιμία, οι ρευματισμοί, οι καρδιοπάθειες κ.ά. προκαλούνταν «έξωθεν» με ειδικές μορφές ακτινοβολίας. Την εξέπεμπαν εκπαιδευμένοι τεχνίτες μέλη παγκόσμιας εγκληματικής οργάνωσης με ειδικά μηχανήματα. Αναλάμβανε λοιπόν ο Αρχηγός, αφενός να ενημερώσει τις διεθνείς Αρχές, (ΟΗΕ, ΝΑΣΑ, ΝΑΤΟ κ.ά.) και αφετέρου, να απαλλάξει την ανθρωπότητα από την εγκληματική οργάνωση.

Αλλά δεν άφηναν τον άνθρωπο να κάνει τη δουλειά του. Λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωσή συνελήφθη ως επιδειξίας! Κατηγορήθηκε ότι έκανε «άσεμνες επιδείξεις» και καταδικάσθηκε από το Τριμελές Εφετείο Αθηνών σε φυλάκιση ενός μηνός με τριετή αναστολή. Βεβαίως ένας άνθρωπος με τόσες διασυνδέσεις στο διάστημα δεν ήταν δυνατόν να καμφθεί από τη γήινη δικαιοσύνη. Γι’ αυτό μόλις τρεις ημέρες μετά την καταδίκη του εξέδωσε το Διάγγελμα … ξεκαθαρίζοντας τις θέσεις του και τονίζοντας πως ήταν το «Έτος Σωτηρίας Πρώτον»!

Έτσι πορεύτηκε στην «εποχήν μεγαλείου, δόξης και ευτυχίας» ο αρχηγός του «Διαπλανητικού Κόμματος» του οποίου η τελευταία πολιτική πράξη σημειώθηκε το 1968, έναν χρόνο μετά την εγκαθίδρυση του στρατιωτικού καθεστώτος. Τον Αύγουστο εκείνης της χρονιάς δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και στα τέλη Σεπτεμβρίου διεξήχθη το δημοψήφισμα για το νέο Σύνταγμα. Ωστόσο κατά του κύρους του Δημοψηφίσματος κατατέθηκαν δύο ενστάσεις, οι οποίες συζητήθηκαν στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου και εντέλει απορρίφθηκαν. Μία εξ αυτών είχε κατατεθεί από τον Πρόεδρο του «Διαπλανητικού Κόμματος» Αλ. Γελενίδη!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο βιομήχανος που ήθελε να γίνει Δήμαρχος Αθηναίων

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Μεταβείτε στο άρθρο: Ο βιομήχανος που ήθελε να γίνει Δήμαρχος Αθηναίων

«Ανθ’ ημών Ιωάννης Κίνιας»: Νίκησε τον Βενιζέλο το 1920!

ΕΚΛΟΓΕΣ

Μεταβείτε στο άρθρο: «Ανθ’ ημών Ιωάννης Κίνιας»: Νίκησε τον Βενιζέλο το 1920!

Ο βρακοφόρος δημοτικός άρχων μπάρμπα Θανάσης Ελευσινιώτης

ΤΥΠΟΙ (ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΕΣ)

Μεταβείτε στο άρθρο: Ο βρακοφόρος δημοτικός άρχων μπάρμπα Θανάσης Ελευσινιώτης

Ο Μαυρογιαλούρος που ξεκίνησε ως υπουργός Τρακαντάρης!

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Μεταβείτε στο άρθρο: Ο Μαυρογιαλούρος που ξεκίνησε ως υπουργός Τρακαντάρης!