Κουκάκι: Περίπατος στην ιστορία του

Ξενάγηση με τους atenistas

 

Σε έναν ξεχωριστό ιστορικό, αρχαιολογικό και αρχιτεκτονικό περίπατο, σε μια από τις πιο ζωντανές και γοητευτικές περιοχές της Αθήνας, το Κουκάκι, μας καλεί να συμμετέχουμε η κοινότητα των atenistas την Κυριακή, 4 Νοεμβρίου 2018 στις 11:00 πμ.

Η συνοικία του Κουκακίου βρίσκεται στη σκιά του ιερού βράχου της Ακροπόλεως. Η ξενάγηση θα ξεκινήσει από του Μακρυγιάννη και θα τελειώσει στο τέλος της οδού Φαλήρου και στον πεζόδρομο της Γ. Ολυμπίου, στο Περιβολάκι. Ξεναγός θα είναι ο αρχιτέκτονας Νίκος Καβαδάς.

Θα πραγματοποιηθεί μια ενδιαφέρουσα διαδρομή στο παρόν και στο παρελθόν της περιοχής, στους πεζόδρομους, τις πλατείες, τα νεοκλασικά, τα κτίρια του Μεσοπολέμου, τις αστικές πολυκατοικίες, καθώς και στα νέα στέκια. Σημαντικοί σταθμοί στην διαδρομή, η νεοκλασσική οικία Καλλισπέρη, η οικία του Σπύρου Βασιλείου, το Σουηδικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο, το Μουσείο Λαλαούνη, η αρχαία «Κολώνα», η μεσοπολεμική πολυκατοικία της οδού Φαλήρου κ.ά. Σύντομη ομιλία για την περιοχή θα πραγματοποιήσει και η Δρ. Αρχαιολόγος Έλενα Κόρκα.