Νέα έκδοση του Άγγελου Δ. Γέροντα

«Πίσω σε μένα»

 

 

Η παρουσίαση

Το νέο αφήγημα «Πίσω σε μένα» του συγγραφέα Άγγελου Δ. Γέροντα παρουσιάζουν οι εκδόσεις ΒΗΤΑ την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 20:00 στο ΠΟΛΙΣ ART CAFÉ (Πεσμαζόγλου 5 και Σταδίου).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η κ. Αθηνά – Στυλιανή Μίχου, Ποιήτρια, Μεταφράστρια ισπανόφωνης λογοτεχνίας, η κ. Γαλάτεια Ριζιώτη, Πεζογράφος, ο κ. Δημήτρης Οικονομίδης, Ψυχοθεραπευτής, Ηθοποιός, Ποιητής. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικά με κιθάρα-φωνή ο κ. Γιώργος Διαμάντης, μέλος των συγκροτημάτων «Delivers of rock» – «Νο Remorse»

Το αφήγημα 

«Το αφήγημα «Πίσω σε μένα» αποτελείτο δεύτερο μέρος της εν εξελίξει τετραλογίας πεζών με τον γενικό τίτλο «Οι μονήρεις επιβάτες του χρόνου. Ημερολόγια 21ου».
Σε αυτόν τον κύκλο πεζών (πρώτο μέρος η συλλογή διηγημάτων «Φλούδες μοναχικότητας», ΒΗΤΑ Ιατρικές Εκδόσεις, 2015) ο συγγραφέας, μέσα από μια συναισθηματική ανίχνευση της καθημερινότητας σε διάφορες πόλεις του κόσμου, διαπραγματεύεται το ζήτημα της αποξένωσης του σύγχρονου ανθρώπου. Είναι τελικά η αποξένωση του ανθρώπου του 21ου αιώνα, από τους συνανθρώπους του αλλά και κάθε μορφή συλλογικότητας, το αίτιο για τη σημερινή θεσμική έκπτωση της δημοκρατίας, την έξαρση του θρησκευτικού φασισμού, τη γραφειοκρατία της «πολιτικής ορθότητας», την ανθρώπινη αξιακή έκπτωση; Ή μήπως αυτή η αποξένωση υπήρχε ανέκαθεν, όπως διατεινόταν το θέατρο του παραλόγου; Ήταν δηλαδή (και είναι) η αποξένωση, δομικό συστατικό της ανθρώπινης φύσης σε αυτό το ταξίδι της ζωής προς το αναπόδραστο τέλος;»

O συγγραφέας Άγγελος Γέροντας

Ο Άγγελος Γέροντας γεννήθηκε το 1962 στην Αθήνα. Είναι γιος των συγγραφέων Δημήτρη και Ράνιας Γέροντα. Είναι ιατρός νευρολόγος, με ιδιαίτερη ενασχόληση στα πεδία της νοητικής υστέρησης και της επιληψίας. Τακτικό μέλος της Ιστορικής και Εθνολογικής Εταιρείας, του Συλλόγου των Αθηναίων και της Εθνικής Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών. Η συλλογή διηγημάτων «Ρακένδυτη νύχτα» εκδόθηκε στο Λονδίνο (εκδ. Minerva Press, 1997) μεταφρασμένη στα αγγλικά [«Night in Tatters») από τον πατέρα του, συγγραφέα και μεταφραστή Δημήτρη Γέροντα. Μεταφρασμένα διηγήματά του έχουν δημοσιευτεί σε γαλλικά και σλοβένικα λογοτεχνικά έντυπα

 

ΒΗΤΑ Ιατρικές Εκδόσεις
Αδριανείου 3, 115 25, Αθήνα  (Νέο Ψυχικό)

Τηλ.: 210-67 14 371 • 210-67 14 340
Fax: 210-67 15 015
E-mail: betamedarts@otenet.gr