Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας στο Περίπτερο του «Συλλόγου των Αθηναίων»

Παρουσιάζεται ο νέος ιστότοπος «ΤΑ ΑΘΗΝΑΪΚΑ»

 

Το Περίπτερο του «Συλλόγου των Αθηναίων» επισκέφθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος κήρυξε την έναρξη του 47ου Φεστιβάλ Βιβλίου που πραγματοποιείται στο Ζάππειο και θα διαρκέσει έως την 16η Σεπτεμβρίου 2018. Τον Πρόεδρο υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ελευθέριος Γ. Σκιαδάς και του προσέφερε την τελευταία έκδοση του Συλλόγου «Οι Αθηναίοι και η Αττική στην Επανάσταση του 1821» του Δημητρίου Γέροντα. Ο κ. Παυλόπουλος εξέφρασε την ευαρέσκειά του για την παρουσία του Συλλόγου στο Φεστιβάλ, καθώς και για την ποιότητα των εκδόσεών του.

 

Ο «Σύλλογος των Αθηναίων» συμμετέχει προσφέροντας στο κοινό σπάνιες εκδόσεις του για την Αθήνα, ορισμένες από τις οποίες χρονολογούνται από τη δεκαετία 1950. Ταυτοχρόνως παρουσιάζει στους επισκέπτες της εκθέσεως τον νέο ιστότοπό του «ΤΑ ΑΘΗΝΑΪΚΑ», που συνεχίζει την παράδοση του ομότιτλου περιοδικού το οποίο εκδίδεται ανελλιπώς από το 1955. Χρησιμοποιώντας τη σύγχρονη τεχνολογία, ο Σύλλογος επιδιώκει να εξυπηρετήσει, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, την Αθήνα και εν γένει την Αττική.

 

 

O Πρόεδρος του Συλλόγου των Αθηναίων κ. Ελευθέριος Γ. Σκιαδάς με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων κ. Γιώργο Χρήστου.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στον χαιρετισμό του Προέδρου κ. Ελ. Γ. Σκιαδά: «Ένα όμορφο ταξίδι ξεκινάμε. Ένα ταξίδι που έχει στραμμένη την ψυχή και τη σκέψη στο παρελθόν, τη γνώση και τα συναισθήματα στο παρόν και το βλέμμα προσηλωμένο στο μέλλον. Διότι μελετώντας και προβάλλοντας το παρελθόν, προβλέπουμε το μέλλον. Η φυσική πορεία του τόπου αυτού μετριέται με αιώνες ή καλύτερα με χιλιετηρίδες. Η ιστορία του, σπουδαία, μέτρια ή ασήμαντη, γνώρισε την κορυφή του πολιτισμού και περιέπεσε σε δοκιμασίες. Είναι η κατάλληλη ευκαιρία, σε εποχή έντονων δοκιμασιών και ποικιλόμορφων προκλήσεων, να ιστορήσουμε, να αναλύσουμε, να προβληματιστούμε και να προτείνουμε. Στο επίκεντρό μας ο άνθρωπος, το περιβάλλον, οι κατοικημένοι και ακατοίκητοι τόποι, τα μνημεία και η καθημερινότητα. Χωρίς δεσμεύσεις, χωρίς συμβιβασμούς, χωρίς περιορισμούς. Με επιστημονική τεκμηρίωση, υπευθυνότητα και απέραντο κέφι»