Πρωτόδικη απόφαση για τη χερσόνησο του Προφήτη Ηλία

 

Ο Δήμος Λαυρεωτικής με την ουσιώδη παρέμβασή του στη δύσκολη δικαστική διαμάχη της Ομοσπονδίας Παραλιακών Εξωραϊστικών και Πολιτιστικών Συλλόγων Δήμου Λαυρεωτικής και των κατοίκων της περιοχής για τη χερσόνησο του Προφήτη Ηλία, συνέβαλλε στην επιτυχή έκβαση της υπόθεσης.

Η Δημοτική Αρχή κατανοώντας την αγωνία και την προσπάθεια όλων συμπαραστάθηκε στον πολυετή αυτό αγώνα ώστε ο λόφος του Προφήτη Ηλία να διατηρήσει το δημόσιο χαρακτήρα του και ο Ενοριακός Ναός να συνεχίσει να δεσπόζει στη χερσόνησο της Αγίας Μαρίνας.

Στη μέχρι τώρα ευτυχή κατάληξη ήταν σημαντική η συμβολή της Ιεράς Μητρόπολης Μεσογαίας & Λαυρεωτικής, των Διοικητικών Συμβουλίων του Ιερού Ναού Προφήτη Ηλία και των ενοριτών του, της Ομοσπονδίας, των οικισμών Αγίας Μαρίνας, Βρωμοπουσίου, Πανοράματος, Περιγιαλίου, Συρίου, Τσονίμας και του Ναυταθλητικού ομίλου και του νομικού συμβούλου που έχει αναλάβει την υπόθεση.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Λουκάς τόνισε: «Καταφέραμε μέσω της παρέμβασης μας να παραμείνει ο λόφος του Προφήτη Ηλία ελεύθερος, ως ένας κοινόχρηστος χώρος θρησκευτικής λατρείας και πνεύμονας πρασίνου. Μέσα από τη συλλογική προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής και των φορέων αποδεικνύουμε ότι πρωταρχικός μας στόχος είναι η προστασία και η ευημερία του τόπου μας.»