ΑΦΙΕΡΩΜΑ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Ιστορίες Γυναικών

Σήμερα 8 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας ανατρέχουμε στην αρθρογραφία μας και αναζωπυρώνουμε τη φλόγα γυναικών που άφησαν τα ίχνη τους διαμορφώνοντας διαφορετικές πτυχές της ιστορίας μας.

 

 

Γυναίκες που διέπρεψαν στους τομείς τους, που αγωνίστηκαν για την πατρίδα, που προσέφεραν απλόχερα στον συνάνθρωπο. Γυναίκες με πείσμα και τόλμη που άνοιξαν το δρόμο για πρόοδο και ισότητα. Γυναίκες που διέσωσαν τον πολιτισμό μας και απέδειξαν ότι το γυναικείο φύλο μόνο αδύναμο δεν μπορεί να λέγεται.

Μία μόνο ψηφίδα του πολύχρωμου μωσαϊκού της γυναικείας φύσης παρουσιάζουμε σήμερα. Η Ολυμπιονίκης και αρωγός στο έργο του Ερυθρού Σταυρού, Ιουλία «Diddie» Βλαστού-Σερπιέρη, η πρώτη Ελληνίδα ιατρός, Μαρία Καλαποθάκη, η «Μάννα του στρατιώτου» Άννα Μελά-Παπαδοπούλου, η πρώτη Ελληνίδα βιομήχανος, Σπάρτη Καρασταμάτη, η δυναμική δημοσιογράφος, Καλλιρόη Παρρέν, η αγωνίστρια της Αντίστασης, Άρτεμις Πετράντη και τρεις γυναίκες των τεχνών, η θεατροδέσποινα Άννα Συνοδινού, η χορογράφος Δόρα Στράτου και η υψίφωνος Μαργαρίτα Πέρρα μας «αφηγούνται» τις ιστορίες τους μέσα από την πένα του Ελευθέριου Γ. Σκιαδά.

Απολαύστε!